Druhý rok spolupráce s festivalom Jeden svet

Už o necelý mesiac, presnejšie 5. až 11. novembra sa opäť otvoria brány festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet. Po minulom ročníku, ktorý sa konal v obývačkách či pracovniach divákov výhradne online sa tento ročník organizátori rozhodli pre hybridnú podobu, ktorá ponúkne návštevníkom to najlepšie z domáceho premietania i spoločného zážitku z kinosály. 
Po minuloročnej premiére audio komentárov od našich kolegov z Teledata sa i tento rok veľmi tešíme na spoluprácu pri tvorbe audio popisu k časti ponúkaných filmov. Pre divákov so záujmom o audio popis pripravujeme dokonca viac než 10 titulov, medzi ktoré patrí napríklad film českej režisérky Eriky Hníkovej Každá minúta života. Film o živote slovenskej rodiny s neobyčajným prístupom k výchove malého syna vzbudil po uvedení do kín vášnivé debaty o voľnosti, vnímaní povinností či spoločnom trávení času v rámci rodiny. 
Veľmi si ceníme, že festival Jeden svet berie prístupnosť vysielaných filmov pre všetky publiká, vrátane nevidiacich a slabozrakých, ako samozrejmosť. Preto je pre nás radosťou prispieť i tento rok svojou trochou k vyrovnávaniu príležitostí pre všetkých a tešíme sa, že sa naša spolupráca s Jedným svetom stáva tradíciou. 
Pre ďalšie informácie o filmoch z Jedného sveta s naším audio komentárom sledujte i naďalej tento blog i stránky festivalu Jeden svet. Buďme v kontakte!

image001png