Rozlúčka s markízatextom po štvrťstoročí jeho fungovania

Od roku 1997 naši kolegovia z Teledata a predchádzajúcich spoločností každodenne tvorili obsah teletextu televízie Markíza, markízatextu. Od 1.1.2022 sa však história s ikonickým modro-žltým logom končí a markízatext sa vypne. Čo bude divákom najviac chýbať a aká funkcia zostane i napriek koncu markízatextu zachovaná?

Správy, výsledky športových zápasov, tv-program, či zoznamka. To sú zákutia markízatextu, s ktorými sa jeho užívatelia a fanúšikovia lúčia vo facebookovej diskusii pod tlačovou správou o konci markízatextu. Ďalší spomínajú na chat, dávnu fukciu podobnú ranným fázam internetu, alebo na oddychové stránky typu horoskopy. Niektoré z týchto funkcií sa však vypnutím markízatextu presunú do kompetencie HbbTV, hybridnej internetovo-televíznej aplikácie, ktorú už teraz môžete využívať na svojich smart televíznych prijímačoch pripojených na internet. 

Markízatext bude ale od roku 2022 stále plniť funkciu, ktorá pomáha divákom so sluchovým znevýhodnením a je garantovaná zákonom. Ide o funkciu skrytých titulkov, ktoré si každý divák môže zapnúť k väčšine filmov i relácií na TV Markíza.


Y1mZmarkizatext_ilustracny_obrazok_jpgjpg