Jarné novinky z dielne Teledata

Vážení priatelia, diváci a čitatelia, máme za sebou spoločensky perný mesiac, počas ktorého sme so svojimi rodinami či inými blízkymi strávili veľkonočné sviatky a taktiež sme si zvolili nového prezidenta našej krajiny. Za tím kolegov z Teledata sme vďační a hrdí na skutočnosť, že sme mohli pomôcť aspoň drobnou troškou ku sprístupneniu diania okolo prezidentských volieb aj občanom so sluchovým znevýhodnením. Tvorili sme live skryté titulky pre volebné relácie na RTVS počas prvého i druhého kola volieb.

Ďalšou pozoruhodnou výzvou na spracovanie je pre nás live titulkovanie 75. výročia hudby Ministerstva vnútra, ktoré môžete sledovať už v utorok 16.4. od 20:10 na Dvojke RTVS. Pri pozeraní tejto relácie sa môžete tešiť na výnimočný koncert v Slovenskom národnom divadle, kde budú účinkovať aj Desmod, Mike Spirit, Aleš Jenis a Ľubica Vargicová.

Nasledujúcou filmovou lahôdkou, ku ktorej pripravujeme skryté titulky i audio komentár je biografická dráma Lietajúci Škót. Tento príbeh nám predstaví život škótskeho cyklistu Graema Obreeho, ktorý v roku 1993 dokázal ako nezamestnaný amatér prekonať svetový hodinový rekord, k tomu ešte na vlastnoručne skonštruovanom bicykli. Film uvidíte v pondelok 22.4. od 20:30 na Jednotke RTVS.

Poslednou novinkou, ktorú by sme radi uviedli do pozornosti, je fakt, že už i televízia TA3 začala poskytovať svojim divákom vysielanie so skrytými titulkami. Máme obrovskú radosť, že sa na vysielacom procese tejto služby v televízii TA3 môžeme podieľať i my a prinášať tak ďalší spravodajský obsah divákom so sluchovým znevýhodnením.

Pasted Graphicpng
Popis obrázka: AI generovaný obrázok so zadaním "spravodajská televízia začala vysielať titulky". Pohľad na štvrťkruhovú stenu rozľahlej bielej miestnosti s oknami od stropu až po podlahu. Medzi dvomi z okenných tabúľ je obrazovka, na ktorej nad čiernobielou štruktúrou žiari žlto-červenený okrúhly mrak. Za obrovskými oknami miestnosti je šedá silueta hôr.