Letné TV tipy na prelom prázdnin

 Prvá polovica letných prázdnin sa plynule blíži ku koncu a my pre vás, školákov, študentov i starších divákov prinášame pár tipov na relácie, pri ktorých sa ešte viac ponoríte do letnej nálady. 

 Leto a jeho dlhé, horúce dni, so sebou prinášajú akúsi dobrodružnú náladu. Spolu s hrdinami slovenského retro seriálu pre deti a mládež Tajomný ostrov si môžete zaspomínať na osemdesiate roky, či známe príbehy inšpirované románmi Julesa Verna. V hlavných úlohách v seriáli excelujú slovenské herecké hviezdy ako napríklad Peter Kočiš, Ida Rapaičová, Maroš Kramár a ďalší. Seriál vysiela Dvojka každý deň okrem soboty od 18:00.

 Ďalšou z neodmysliteľných letných činností je pre nás cestovanie. Či už sa vám podarilo (alebo ešte podarí) toto leto vyraziť za hranice našej krajiny alebo nie, môžete sa spolu s nami pozrieť na poľský cestopisný seriál Žena na konci sveta .Poľská moderátorka a cestovateľka Martyna Wojciechowská nás v relácií zavedie do najrozmanitejších exotických krajín a predstaví nám ich kultúru najmä z ženskej perspektívy. Cestopisný seriál Žena na konci sveta môžete sledovať každý pracovný deň od 15:55 na Dvojke. 

 Posledné z našich odporučení v sebe snúbi cestovanie i dobrodružstvo naraz. V dokumentárnom filme Pavla Barabáša sa slovenský fotograf Ivan Bulík vydáva túlať po africkom kontinente, kde sa snaží nájsť a skontaktovať s príslušníkmi vzácneho prírodného národa Pygmejov, najmenších ľudí na svete. Džungľu, ktorá je ich príbytkom, však pustošia dôsledky rozširovania civilizácie - ťažba dreva, vojny i útoky poľnohospodárov. To, či sa slovenským cestovateľom podarí dosiahnuť za hranice zázračnej starobylej prírodnej spoločnosti, sledujte spolu s nami v piatok 2.8. od 20:10 na Dvojke.

 Všetky odporučené relácie obsahujú audio komentár z dielne Teledata, s.r.o.




xot35gK640x3607jpg