Májové TV tipy

Mesiac máj, lásky čas. Podľa mnohých najkrajší čas v roku, kedy sa príroda prebúdza aj na tých najnehostinnejších miestach a ukazuje nám krásy všetkých podôb života. Dokonca i opatrenia, ktoré nás pre vlastné dobro posledné týždne držia doma, pomaličky povoľujú.

Pre všetkých z nás, ktorí zatiaľ nemôžu či váhajú vybrať sa do prírody máme na tento čas drobné tipy na televízne vysielanie z našej dielne.
Mali ste v pláne túto jar venovať cestovaniu, no všetky Vaše cesty boli prekazené? Pozrite si s nami britský dokumentárny seriál Zem z vesmíru. Pomocou záberov zo satelitných družíc na obežnej dráhe Zeme sa v seriáli pozrieme na zvieracie ríše vo všetkých možných habitatoch. Budeme svedkami zvieracích životov bez toho, aby sme zároveň divo žijúce tvory museli v ich každodennosti vyrušovať prítomnosťou filmového tímu. Zem z vesmíru sa nám ukáže každú májovú stredu o 20:10 na Dvojke. 

Pre tých, ktorým chýba i putovanie po vlastnej krajine, či sa náhodou ocitli za jej hranicami a musia si na návrat počkať, ponúkame spoločné túlanie sa chotárom s reláciou Krásy Slovenska. Spolu s tvorcami seriálu navštívime odľahlé prírodné zákutia našej rodnej hrudy a pomocou obrazu i náučného komentára Mariána Geišberga sa dozvieme nemálo zo života rastlinných i živočíšnych obyvateľov našich lesov, lúk a polí. Krásy Slovenska si na svojej obrazovke môžte zapnúť vo štvrtok 7. mája o 10:45 a v piatok 8.mája o 8:25 na Dvojke.

Obe relácie obsahujú skryté titulky a audio description z našej dielne.


96138706_546165579627423_7226268349372563456_n-002jpg