Práca a wellness v lone tatranskej prírody

Určite to poznáte, ako sa človek, venujúci sa práci, v ktorej chce byť dobrý, musí neustále vzdelávať, hľadať nové trendy a snažiť sa o zlepšenie. V ideálnej situácii tento proces môže byť dokonca i príjemný, plný zábavy, odohrávať sa v krásnom prostredí a byť pretkaný dobrým jedlom a starostlivosťou o seba. Presne týmto návodom sa už dlhé roky riadime aj my v Teledata. Tento rok sme si opäť dopriali spoločné vzdelávacie stretnutie, tentoraz priamo v našich veľhorách, Vysokých Tatrách, v priestoroch Hotela Slovan v Tatranskej Lomnici.

Zahájenie semináru bolo zároveň jeho najdobrodružnejšou časťou, rozdelili sme sa na dve skupinky a dali sa do zdolávania výšin ikonických tatranských brál. Jedna skupinka sa vypravila lanovkou na Skalnaté Pleso a druhá časť pešou túrou na Zámkovského chatu. Po výdatnom osviežení a prečistení dýchacích ciest sme sa v podhorí stretli a zoznámili s našimi vzácnymi hostkami, Lucií Hanusovou, českou propagátorkou audio komentárov a nadšenou filmovou diváčkou, ktorú poznáme z jej blogu Filmy trochu jinak. Druhou návštevníčkou z vonku bola  Dušana Blašková z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorá je zároveň šéfredaktorkou časopisu Dúha. 
Počas pracovnej časti seminára sa kolegovia podľa svojho zaradenia venovali buď zdokonaľovaniu tvorby skrytých titulkov alebo audio komentára za pomoci vedenia a nápadov našich hostí. 
Z tejto spolupráce vzišlo nemálo pre nás veľmi dôležitých podnetov i nápadov, s ktorými sa budú môcť stretnúť aj fanúšikovia našich sociálnych sietí, či čitatelia blogu. Už teraz sa tešíme na ďalšie pokračovanie spolupráce s drahými hostkami a všetky jej výsledky!


cc1f3e2a-19a9-4f6a-81a7-3ddd2e4ca333JPG
Popis obrázka: Fotografia 13 kolegov z Teledata, 8 žien a 5 mužov usmievajúcich sa do objektívu v popredí pred Lomnickým Štítom.

c2c37a5f-7444-4d93-a6ee-416937e9ae01JPG
Popis obrázka: Fotografia skupiny 7 kolegov, 6 žien, jedného muža a dieťaťa v nosiči, usmievajúcich sa pred Zámkovského chatou.

612c684a-8bec-4e67-97a7-9a8fa93fc045jpg
Popis obrázka: 25 účastníčok a účastníkov uvítacieho bloku seminára sedí v dvoj a šesťmiestnych laviciach v salóniku hotela. Niektorí majú pootvárané laptopy, iní pred sebou majú zošit či hárok papiera. Salónik je priestorná miestnosť s vysokým stropom, bordovým kobercom na podlahe, svetlými stenami s malými obrázkami v rámikoch a vysokými oknami prekrytými záclonami a závesmi. V zadnej časti miestnosti sú stoly s kávovarom, minerálkami a tanierikmi.