Televízne tipy na predvianočný čas

Rok 2019 sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Ostáva posledný mesiac na to dohnať všetky resty a nesplnené predsavzatia a potom si za odmenu naplno užiť sviatočný čas s blízkymi v teple domova, napríklad aj sediac s vyloženými nohami pri televízii. Aké poklady svetovej či domácej kinematografie Vám v decembri spríjemnia predvianočný zhon?

Prvou z filmových klasík, ku ktorej pre vás naši kolegovia pripravili audiokomentár je nesmrteľný muzikálny film Pomáda s Johnom Travoltom a Oliviou Newton John. Na Pomádu sa môžete tešiť už 8.12. od 16:20 na Jednotke.

Ultimátny maratón kultových filmov ale začne 23. decembra. Na Jednotke si budete môcť pozrieť českú čarodejnícku klasiku Dívka na koštěti, S tebou mě baví svěť alebo československá rozprávka Soľ nad zlato, ktorú odvysiela Dvojka.

Druhé kolo maratónu môžete očakávať pred Silvestrom a to od 29. decembra, kedy si na Jednotke spoločne pozrieme českú klasiku Marečku, podejte mi pero. Na ďalší deň, 30. decembra, si na Jednotke zapneme americkú romantickú drámu Madisonské mosty alebo akčného Posledného mohykána.

Pre detských divákov chystá okrem záplavy rozprávok pre najmenších RTVS klasický seriál Anna zo zeleného domu. Jednotka bude seriál vysielať každý deň od 21. decembra do Silvestra. Ďalším tipom pre malých milovníkov klasických rozprávok potom Dvojka ponúka seriál pola diela Astrid Lidgrenovej, Pippi dlhá pančucha, ktorý bude možné sledovať od 23. do 26. decembra.

Na záver pre vás máme ešte jeden bonusový tip: pozrite si v archíve RTVS reláciu On air z 9.11.2019, v ktorej sa od našich kolegov Jána Ďarmatiho a Alexandra Geriča dozviete detaily o tvorbe audio description pre RTVS a uvidíte aj malú ukážku každodennej práce tvorcu audio komentárov. Program nájdete po prekliku TU. 

Všetky nami doporučené filmy sú sprevádzané audiokomentárom z našej produkcie.