Televízne tipy na začiatok jesene

Dni sa čoraz rýchlejšie skracujú na úkor stále chladnejších večerov. Blíži sa čas, kedy sa nám už nebude chcieť navečer opúšťať teplo a pohodlie obývačky a televízne filmy či relácie sa stanú opäť našimi pravidelnými večernými spoločníkmi. Na obdobie prelomu babieho leta a jesene vám preto ponúkame zopár tipov na relácie, pri ktorých si môžete oddýchnuť alebo sa niečo nového dozvedieť.

Naším prvým tipom je nový detský detektívny seriál Kriminálka 5.C z dielne režiséra Juraja Nvotu. Školákov po ukončení sladkého času prázdnin môže potešiť hviezdne obsadenie seriálu, z ktorého môžme vypichnúť napríklad Bolka Polívku, Lenku Krobotovú, Borisa Farkaša a ďalších. Seriál nás zavedie do prostredia pašerákov zvierat, ktorým sú na stope detskí detektívi.
Seriál Kriminálka 5.C môžete sledovať v nedeľu 22.9. od 8:40 na Jednotke, ďalší diel potom 29.9. o 9:05 a 6.10. o 8:00.

Naše ďalšie doporučenie bude patriť dospelým divákom a predostrie vám návrh na dokumentárny cyklus Príbeh filmu: Odysea. Tento trojdielny dokument, ktorého nakrúcanie trvalo celých 6 rokov a odohrávalo sa na 4 kontinentoch nás postupne prevedie celými dejinami filmového umenia. Zachytáva zrod filmu ako zhmotnenia ľudských snov na konci 19. storočia a jeho rozvoj až do podoby, ktorú má dnes. Pozrite si s nami tento veľkolepý snímok v piatok 20.9. od 20:50 na Dvojke. Ďalšie diely budú nasledovať 27.9. od 20:20 a 4.10. od 21:40.

Doporučené relácie obsahujú audiokomentár a skryté titulky z našej dielne.

3ce3-pribeh-filmu-odyseajpg