Televízne tipy z našej dielne na prvý marcový týždeň

 Od prvého marcového týždňa pre Vás budeme pravidelne pripravovať niekoľko televíznych tipov na programy či filmy, ku ktorým naši kolegovia pripravili skryté titulky či audio komentár. 

 Naším prvým aktuálnym tipom je televízna show Najväčší Slovák. Show podľa vzoru televízie BBC (The Greatest Britton) odštartovala svoju prvú etapu už v novembri uplynulého roka, kedy začala zhromažďovať divácke návrhy na najvýraznejšiu osobnosť slovenských dejín. Počiatkom tohoto roka sa zo stoviek nominácií ustálila finálová desiatka osobností z najrôznejších spoločenských odvetví. Každý z navrhnutých Slovákov dostáva už od 20. februára priestor jedného slávnostného večera, na ktorom sa diváci dozvedia o najdôležitejších prínosoch osobnosti Slovensku, vypočujú si obhajoby z úst známych osobností podoprené dokumentárnymi zábermi a nakoniec sa dozvedia verdikt odborného garanta. Najbližší stredajší večer bude patriť obľúbenému športovcovi Petrovi Saganovi a naše kolegyne pre tento program pripravili skryté titulky.

Pozrite si televíznu show Najväčší Slovák na Jednotke RTVS v stredu 6.3. od 20:30.

Náš druhý aktuálny tip Vás zavedie k sledovaniu krimi thrilleru z dôb americkej prohibície, inšpirovanému skutočnými udalosťami. Film Nepodplatiteľní sa odohráva v americkom Chicagu po roku 1920, kde vďaka prohibícií prekvitá čierny trh s alkoholom. Strhujúca gangsterka s hviezdnym obsadením (Kevin Costner, Robert de Niro, Sean Connery, Andy Garcia a ďalší) Vás zaujme nielen napínavým dejom, ale i hudbou slávneho skladateľa Ennia Morriconeho. Náš kolega Alexander Gerič k filmu pripravil audio komentár.

Pozrite si film Nepodplatiteľní na Jednotke RTVS v piatok 8.3. od 22:35.

wHRdnajslovaklogo_pngjpg