TV tipy na posledný marcový týždeň

Prvý jarný deň už uplynul, no počasie stále nie a nie nás vylákať z pohodlia pri televíznej obrazovke. Niekoľko tipov na relácie, ktoré sa oplatí v najbližších dňoch sledovať, vám prinášame spolu s kolegami, ktorí programy obohatili skrytými titulkami či audio komentárom. 

Naším prvým tipom pre vás je dokumentárna relácia Genius loci Slovensko, ktorá predstavuje jedinečné a zaujímavé miesta našej krajiny. Čisto vizuálny zážitok z tejto relácie priblíži nevidiacim a slabozrakým divákom audio komentár nášho kolegu Joža Skybjaka. Pozrite si s nami Genius loci Slovensko, diel Vodný mlyn Tomášikovo v sobotu 30.3. od 8:55 ráno na Dvojke. 

Druhý tip vás nasmeruje ku sledovaniu animovaného seriálu Chochmesovci, ktorý najmä deťom zábavnou formou vysvetľuje pravidlá etikety. Pozrite si Chochmesovcov, diel Pri stole, v nedeľu 31.3. od 8:31 na Dvojke. Audio komentár i skryté titulky pre  priblíženie zážitku divákom so špeciálnymi potrebami vytvorili naši kolegovia.

Posledný tip s našej dielne je venovaný pamätníkom a divákom, ktorí si radi pozrú diela československej kinematografie 40-50. rokov minulého storočia. V sobotu 30.3. od 21:00 si na Dvojke pozrite film Čapkovy povídky, kde v piatich príbehoch zažiari napríklad herecká hviezda Jaroslav Marvan. Film bude obsahovať skryté titulky i audio komentár.
77c1e4ecac6c800cc161061ecea274a56c66071ajpg