TV tipy na začiatok apríla

 Prvý aprílový týždeň preletel ako voda a priniesol so sebou vlnu jarnej nálady. K akému televíznemu programu si ale sadnúť po slnečnom, hrejivom jarnom dni? Máme pre vás niekoľko odporučení.

 Pre milovníkov kriminálok máme tip hneď na dnešný večer. Pozrite si tretí diel Kriminálky Staré Mesto, ktorá vás prenesie do ulíc Bratislavy, v ktorých zločin potiera česko-slovenská dvojica vyšetrovateľov. V dnešnej časti budú riešiť vraždu pána Berkyho, uznávaného zlatníckeho majstra. Audio komentár k tejto relácií pripravil náš kolega Alexander Gerič.
Pozrite si Kriminálku Staré Mesto dnes, 8.4. od 22:40 na Jednotke.

 Náš druhý tip poskytne televíznu zábavu tým, ktorí majú chuť na veselšie či náučnejšie žánre. Pozrite si s nami Mať tak o koliesko viac, animovaný seriál o najväčších vynálezoch 20. storočia.
Sledujte Mať tak o koliesko viac na Dvojke každé všedné ráno od 7:35. Audio komentár k seriálu pripravuje naša kolegyňa Adriana Geričová.

 Posledný tip z našej dielne sa týka historického dokumentárneho filmu Samuraj vo Vatikáne. Program vo francúzsko-japonsko-nemeckej koprodukcii nám predstaví málo známy historický míľnik vyjednávania o otvorení novej plavebnej cesty medzi Európou a Áziou. Japonský panovník totiž v roku 1613 vyslal loď so svojím zástupcom, samurajom  Hasekurom Cunenagom, aby jednaním s pápežom a španielskym kráľom zasadili do dejín semienko globalizácie a zbližovania rozličných kultúr.
Zapnite si film Samuraj vo Vatikáne v piatok 19.4. od 15:25 na Dvojke. Komentár k filmu pripravuje náš kolega Jozef Skybjak.


075183-000-A_2461151jpg