Júnové televízne tipy

 Ani sme si poriadne nevšimli, ako sa to stalo a chladný, upršaný máj sa prehupol do horúceho, dusného júna. V tomto mesiaci sa mnohí z nás vyberú na prvé dovolenky, iní aspoň na víkendy zakotvia na chalupe či záhrade alebo niekam vybehnú na výlet. Pre tých z nás, ktorí budú potrebovať poriadny oddych s vyloženými nohami doma, máme pripravenú dvojicu televíznych tipov s titulkami a audio description z našej dielne.
 Naše prvé odporúčanie sa týka britského dramatického seriálu Hotel Portofino. Prenesieme sa v ňom do tretej dekády 20. storočia, do prostredia prekrásnej talianskej riviéry, kde britská rodina prevádzkuje hotel pre zámožnú klientelu, zatiaľčo celé Taliansko pomaly rozpaľuje politické vrenie okolo fašistickej strany a zmeny režimu. Seriál nakrútený v roku 2022 ponúka nádhernú výpravu a kostýmy a zaručene Vás naladí na prichádzajúce leto. Sériu Hotel Portofino môžete sledovať na Jednotke vždy v nedeľu od 20:30 a 21:30, kedy beží vo vysielaní dvojica dielov.
 Druhý z našich TV tipov sa týka pôvodnej televíznej relácie RTVS Cesta. Táto publicistická relácia nie je na našich obrazovkách žiadnou novinkou, RTVS ju vysiela už od leta 2015 a za tú dobu si program našiel mnohých verných divákov a podporovateľov. Cyklus sa zaoberá životmi ľudí s rôznymi druhmi zdravotného znevýhodnenia a sprostredkúva divákom nové pohľady na každodennosť očami či už znevýhodnených aktérov, ich rodín či profesionálov, ktorí im v pomáhajú. Program má od začiatku aj svoju stránku na sociálnej sieti facebook, kde môžu diváci a ďalší priaznivci diskutovať a dozvedať sa zákulisné detaily. Reláciu cesta s audio komentárom i skrytými titulkami z našej dielne môžete pozerať pravidelne každú druhú sobotu (najbližšie 10.6.) na Dvojke od 12:00.

poster-500jpeg
Plagát seriálu Hotel Portofino. Svetlovlasá žena s úhľadnými lokňami dĺžky pod uši, oblečená v oranžových jednodielnych plavkách na ramienka a s krátkymi nohavicami sedí na boku odvrátená od nás, dívajúc sa cez art deco okno na pláž s panorámou prímorského talianskeho mestečka, pokrývajúceho strmý útes. Za útesom zapadá slnko. Hornú časť plagátu zdobí zlatý nápis Hotel Portofino.