Jarné TV tipy na cestovanie z pohodlia obývačky

Po začiatku meteorologickej jari (1.marca) prišiel prvý jarný deň (20.marca), prešli slnečné veľkonočné sviatky a opäť sa nám navrátila zima. Okrem tradičných koronavírusových obmedzení cestovania za hranice i po našej domovine sa pridáva ďalšia komplikácia v podobe neutíchajúceho vetriska, snehu a zimy zaliezajúcej za nechty. Preto by sme Vám radi ponúkli pohodlný spôsob, ako sa razom premiestniť do jarnej či letnej prírody alebo sa poobzerať po skvostných stavbách, ležiacich v rôznych kútoch Slovenska. Stačí sa pohodlne usadiť, zapnúť televíziu a nechať sa unášať programom.

Prvý z našich tipov Vás nasmeruje k dokumentárnemu seriálu Svetové dedičstvo UNESCO na Slovensku. Epizódy seriálu nás postupne povodia po nenapodobiteľných lokalitách ako sú Vlkolínec, jaskyne Slovenského krasu, karpatské bukové pralesy, Banská Štiavnica, drevené kostoly Karpatského oblúka, Levoča, Spišský hrad, či Bardejov. Štvrťhodinové dokumenty môžete sledovať v piatok 9.apríla od 8:30 a v nedeľu 18. apríla od 9:40 na Dvojke.

Naše druhé odporúčanie Vám predstaví ďalší dokumentárny seriál, tentoraz zameraný na našu prekrásnu prírodu a jej rastlinných i zvieracích obyvateľov, Krásy Slovenska. Počas jednotlivých polhodinových epizód nás lesnými a lúčnymi kráľovstvami sprevádzajú komentáre rozprávačov Mariána Geišberga, Petra Rúfusa, či Mila Kráľa. Krásy Slovenska môžete sledovať vždy v sobotu a nedeľu od 17:45 na Dvojke.

Všetky spomínané relácie sú sprevádzané audio komentárom z našej dielne.



popis obrázku: Desiatky žiarivo žltých kvetných hlávok podbeľa lekárskeho ležia na mriežke prekrytej priehľadným papierom.
170236075_979186942826326_8721633369910292418_njpg